Stojadinović sa ekipom stigao do titule

KOTOR VAROŠ, 30. SEPTEMBRA – Milorad Stojadinović najzaslužniji je za trijumf ekipe Gradske organizacije slijepih na 6. Regionalnom i 12. Republičkom prvenstvu u golbalu koje je održano u Osnovnoj školi „Mladen Stojanović“ u Vrbaškoj kod Gradiške.

Zajedno sa Mlađenom Petkovićem i Jovicom Radanovićem odbranio je tutulu od prošle godine u konkurenciji šest ekipa.

„U konkurenciji ekipa iz Srpca, Dervente, Zvornika, Prnjavora i Gradiške zasluženo smo trijumfovali i pokazali da smo uigran tim i neprikosnoven u Republici Srpskoj i regionu“, istakao je Stojadinović.

Ponosan je na činjenicu što je nastupao u sportskoj opremi sa obilježjima lokalne zajednice iz koje dolazi.

„Zahvalan sam fudbalskim veteranima koji djeluju u okviru Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije na pruženoj podršci koja mi mnogo znači, a iskreno se nadam da sam opravdao njihova očekivanja“, poručio je Stojadinović.

Sportske manifestacije poput ove imaju za cilj druženje slijepih ljudi, razvijanje psihomotorike i razmjenu iskustava.

Kroz svoje djelatnosti, Savez slijepih Srpske posvećuje značajnu pažnju sportskim aktivnostima.

„Činimo napore da uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta i drugih subjekata stvorimo uslove kako bi se ova takmičenja mogla dalje razvijati“, rekao je Branko Suzić, predsjednik Saveza slijepih RS.

Pored domaćina, Društva za sport i rekreaciju slijepih i slabovidnih „Svjetlost“ Gradiška, organizator turnira je bio i Savez slijepih Republike Srpske.