Podrška od veterana Stojadinoviću, koji se bavi sportom iako je izgubio vid

KOTOR VAROŠ, 25. SEPTEMBRA – Delegacija fudbalskih veterana, koji djeluju u okviru Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Kotor Varoš, uručila je sportsku opremu slijepom sugrađaninu Miloradu Stojadinoviću.
Stojadinovića predstojećeg vikenda očekuje nastup u Gradišci na šestom regionalnom i devetom republičkom takmičenju u golbalu, autentičnoj igri za slijepa i slabovidna lica.
Golbal spada u red najpopularnijih sportova za osobe sa invaliditetom. Igra se sa posebnom zvučnom loptom, a cilj je postići gol.
Zajedno sa Mlađenom Petkovićem i Jovicom Radanovićem pokušaće da odbrani tutulu od prošle godine koju su osvojili kao članovi ekipe Gradske organizacije slijepih Banjaluka.
„Učešće na turniru su potvrdile ekipe iz Dervente, Prnjavora, Banjaluke, Zvornika i Gradiške, a zahvaljujući fudbalskim veteranima našeg grada dobio sam adekvatnu sportsku opremu u kojoj ću predstavljati našu lokalnu zajednicu“, istakao je Stojadinović i dodao da ga sredinom oktobra očekuje nastup na međunarodnom turniru u govornom pikadu u Banjaluci.
Inicijativa je potekla od Radenka Smiljića, koji je predložio fudbalskim veteranima da podrže napore 46-godišnjeg Stojadinovića da se, i pored činjenice da je izgubio vid, bavi sportom.
„Naši veterani su bez trunke razmišljanja odlučili pomoći i omogućiti Miloradu da u kvalitetnoj sportskoj opremi predstavlja Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije i opštinu Kotor Varoš na republičkim i međunarodnim takmičenjima, gdje je sa velikim uspjehom nastupao u protekle tri godine“, poručio je Smiljić.
Stojadinović je desno oko izgubio u odbrambeno-otadžbinskom ratu, a lijevo u lovu nesrećnim slučajem.
Bilo mu je, priznaje, jako teško da se navikne na tu činjenicu s obzirom na to da je vid izgubio kasnije u životu i da nije rođen kao slijep, ali je, kako kaže, uz pomoć supruge i dvoje djece nastavio dalje i evo petu godinu korača stazama života uz njihovu bezuslovnu pomoć.