Novo Naselje 2019 : Pekara Obeliks pokorila "Kvimpeks Arenu"

Sinoć je na igralištu na Novom Naselju završen 9. tradicionalni turnir u futsalu „Novo Naselje 2019“. U sjajnom finalu ekipa Pekara Obeliks savladala je GL Servis Novo Naselje nakon boljeg izvođenja penala.

Finalni dan počeo je revijalnom utakmicom u znak sjećanja na istinske zaljubljenike u fudbal, Dejana Kršića i Dejana Jurića, koji su tragično nastradali u svojim rodnim mjestima, Zabrđu i Obodniku.

Nakon toga uslijedili su i polufinalni susreti u kojima su se sastali GL Servis Novo Naselje i Tehnomont, te Pekara Obeliks i Sportek. Ubjedljivim trijumfima od 5-0 i 3-0 u finale su prošle ekipe GL Servis i Pekara Obeliks. U utakmici za treće mjesto Tehnomont je slavio protiv Sporteka 4-1.
Prava poslastica viđena je u finalnom susretu. Obeliks je preko Đakovića poveo 1-0, da bi igrači GL Servisa preko Vujičića i Zarića okrenuli rezultat na 2-1. Ipak, u posljednjim trenucima Hibić pogađa za 2-2 i odvodi finalni susret na penale. Ključna je bila druga serija gdje je penal Tepića odbranio Milen Kutić, i tako svojoj ekipi donio trofej i novčanu nagradu od 1000 KM. Drugoplasiranoj ekipi je pripalo 650 KM, a trećeplasiranoj 200 KM.
Najbolji golman turnira je Milen Kutić, a najbolji strijelac i igrač Enis Mušanović, igrači pobjedničke ekipe.
Nagrade najuspješnijim ekipama i pojedincima uručili su Načelnik opštine Zdenko Sakan, zamjenik načelnika Mladen Trivunović, te vlasnici i direktori preduzeća koji su pomogli organizaciji turnira.
Turnir je organizovala Mjesna zajednica Kotor Varoš, uz veliku pomoć Opštine Kotor Varoš i Javne ustanove Centar za kulturu sport i informisanje, kao i velikog broja privrednih subjekata sa područja kotorvaroške opštine. Dugogodišnji pokrovitelj turnira je Kvimpeks d.o.o.