Turnir u Sašinu čast

KOTOR VAROŠ, 30. AVGUSTA - Prvi memorijalni košarkaški turnir "Aleksandar Saša Petrović", u pomen na prerano preminulog dugogodišnjeg člana i predsjednika Košarkaškog kluba /KK/ "Mladost", biće održan u subotu, 31. avgusta u Kotor Varošu, a okupiće istaknute sportske radnike i sve one koji su stvarali i razvijali košarku u ovoj lokalnoj zajednici i Republici Srpskoj.

Aleksandar Saša Petrović bio je dugogodišnji igrač i predsjednik KK "Mladost" Kotor Varoš, funkcioner u Košarkaškom savezu Republike Srpske i član predsjedništva Područnog košarkaškog odbora Banjaluka.

Iz Košarkaškog kluba "Mladost" poručuju da turnirom žele odati pomen Saši, ali i brojnim sportistima koji su izgubili bitku sa opakim bolestima.

Predsjednik KK "Mladost" Slobodan Đurić rekao je da je namjera Kluba da ovaj turnir postane tradicionalan i prepoznatljiv kao mjesto susreta košarkaških ekipa, sportskih legendi i druženja sportista, a koji će dolaskom podržati gledaoci, navijači i ljubitelji sporta.

"Saši, koji se do zadnjeg dana hrabro borio protiv opake bolesti, košarka je bila velika ljubav. Rezultati njegovog rada su nas zadužili da njegov lik i djelo živi generacijama upravo preko košarkaških utakmica i susreta na kojima je proveo cijeli život", poručio je Đurić.

Turnir počinje u 13.30 časova odigravanjem revijalne utakmice u kojoj će nastupiti svi koji su zajedno sa Sašom živjeli košarku i ostavili trag u njegovom životu.

Prethodno će učesnici turnira položiti cvijeće na spomen-obilježje ovom istaknutom košarkaškom radniku, koji je zadužio košarku i sport Kotor Varoša.

Organizator turnira je KK "Mladost", a pokrovitelji Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i opština Kotor Varoš.

Aleksandar Saša Petrović /47/ dobitnik je ovogodišnje Zlatne povelje, koja se dodjeljuje povodom 24. aprila - Dana opštine Kotor Varoš, a preminuo je u avgustu prošle godine.

Petrović se na ratištu isticao junaštvom i hrabrošću, a sa nepune 23 godine postao je najmlađi major Vojske Republike Srpske, komandujući čuvenim Drugim bataljonom 22. pješadijske brigade.