U petak hit predstava "Narodni poslanik" koju izvode glumci iz Teslića

Javna ustanova „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Kotor Varoš u petak 16.08.2019. godine, sa početkom od 20 časova u kotorvaroškoj kino sali organizuje hit predstavu „Narodni poslanik“ Branislava Nušića, koju izvodi Amatersko dramsko pozorište „Branislav Nušić“ Teslić.

Ulaz je besplatan, a predstava se igra u okviru „Kotorvaroškog ljeta 2019“ koje organizuje Javna ustanova „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Kotor Varoš.

Adaptaciju i režiju potpisuje Kiko Petrović, dok glumačku ekipu iskusnih glumaca potpomognutih mladim glumačkim snagama čine: Kiko Petrović, Danica Diamant, Miloš Milićević, Biljana Nedić, Kristijan Škrebić, LJiljana Perišić, Luka Nesterović, Violeta Đukić i Almin Kamenčić. Muziku potpisuje Kristijan Škrebić.

“Narodni poslanik” je prva komedija Branislava Nušića, komediografa, pisca romana, drama i eseja, koju je napisao još kao devetnaestogodišnji student. Ova komedija je podijeljena u tri čina, a radnja se bavi pitanjem osvajanja vlasti odnosno palanačkim parlamentarizmom i načinom kako se bira poslanik. Karakteriše je međusobno preplitanje situacije i verbalne komike.

Likovi su građeni na prototipima, te su stoga sočni, životni, uvjerljivi i kao takvi bliski svakom gledaocu. Teme koje obrađuju, situacije koje prikazuju, likovi koje predočavaju nisu tipični samo za Nušićevo vrijeme. Lakomost, uobraženost, žeđ za vlašću, otimačina, pokvarenost, naivnost, neznanje – karakteristike su društva i pojedinca u svim vremenskim periodima.