Počelo uređenje Rujike

KOTOR VAROŠ, 13. AVGUSTA – Turistička organizacija opštine Kotor Varoš počela je sa realizacijom projekta koji podrazumijeva uređenje šetališta i trim staza na brdu Rujika.

Direktor Turističke organizacije opštine Kotor Varoš Miodrag Petrović rekao je da radovi teku predviđenom dinamikom i da će po okončanju istih Kotorvarošani dobiti idealno mjesto za odmor i rekreaciju.

On kaže da je iz budžeta opštine za ovaj projekat planirano 10.000 KM, a Turistička organizacija će iz svojih izvora obezbijediti dodatna sredstva.

„Planirano je uređenje šetališta i pet trim staza ukupne dužine 1.500 metara. U prvoj fazi koja je u toku radi se čišćenje i proširenje područja, a zatim će uslijediti zatezanje i nasipanje staza. Planirano je da na šetalištu i stazama budu postavljene klupe i stolovi, te nadstrešnice sa stolovima“, istakao je Petrović.

Na uređenom području pristup će biti omogućen sa tri strane, od Doma zdravlja, iz Kotorišta i iznad hotela.

„Želimo da napravimo prirodni ambijent za šetnju i rekreaciju koji će građanima omogućiti novi sadržaj, a posebno osvježenje u vrele ljetne dane. Staze će biti obilježene, a moći će ih koristiti i biciklisti“, dodao je Petrović.

 

 

Galerija slika