Otvorena prodajna izložba slika sa ovogodišnje "Likovne kolonije" (FOTO)

U galerijskom prostoru kino sale, a u organizaciji JU „Centra za kulturu, sport i informisanje“ Kotor Varoš, sinoć je otvorena izložba slika. Riječ je o dvadeset i tri umjetnička djela koja su nastala tokom ovogodišnje Likovne kolonije „Kotor Varoš 2019“, koja je održana na Gradskom trgu u Kotor Varošu, a u sklopu „Kotorvaroškog ljeta“.

„Izložba je prodajnog karaktera, a prihod ostvareni prodajom slika biće iskorišteni za dalji razvoj umjetnosti na području opštine Kotor Varoš i okoline“ istakao je Goran Čupić ispred organizatora.

Svoje učešće u ovogodišnjoj Likovnoj koloniji uzelo je trinaest umjetnika, što akademskih slikara, što dugogodišnjih nadarenih ljubitelja likovne umjetnosti.

Učesnici Likovne kolonije čija su djela izložena su: Branko Rusmir, Eleonora Kuzmić, Dajana Nedić, Goran Čupić, Dara Božičković, Rijalda Alić, Sanela Popović, Teodora Jurić, Marija Župljanin iz Kotor Varoša, Dajana Malešević iz Teslića, Petar Đaković, Ružica Panić, Davor Grabovac iz Banja Luke i Ljubiša Pušac iz Prijedora.

Tokom tri dana provedena na Gradskom trgu umjetnici su na platno prenjeli sam ambijent prirode i njenih ljepota, a slikali su i po sopstvenom nahođenju.

Izložba je otvorena od 09.08 do 16.08.2019. godine u periodu od 18-21 čas.