Fudbalski veterani : Obilježeno pet godina uspješnog rada i postojanja

KOTOR VAROŠ, 5. AVGUSTA –Fudbalski veterani Kotor Varoša, koji djeluju u okviru Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije, obilježili su u Momićima mali jubilej – pet godina uspješnog rada i postojanja.

Bila je to prilika da se sumiraju utisci, ispričaju anegdote sa brojnih putovanja, ali i da se napravi okvirni plan oko organizacije tradicionalnog 3. Međunarodnog turnira prijateljstva, koji će se održati u Kotor Varošu od 4. do 6. oktobra uz učešće osam ekipa.

Domaćini druženja su bili Željko, Neđo i Darko Momić, istinski prijatelji Udruženja i ljudi koji svojim angažmanom i zalaganjem pomažu rad veterana u svakoj prilici.

U prekrasnom ambijentu i sjajnoj atmosferi, uz bogatu trpezu i tradicionalna jela ovog kraja, veterani su nakratko predahnuli od brojnih aktivnosti i napunili baterije za naredne susrete.

„Mi smo odlučili da svake godine ugostimo sportske ambasadore Kotor Varoša u prvoj nedjelji avgusta, tako da će ovo druženje postati tradicionalno“, istakao je Neđo Momić koji je predao poštenje predsjedniku Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Slobodanu Petroviću.

Veterani su odigrali i revijalnu utakmicu u kojoj je rezultat bio u drugom planu, ali i na zahtjevnom terenu su pokazali da im godine ne predstavljaju problem.

„Zahvalni smo domaćinima na gostoprimstvu i želji da nas ugoste, a nema sumnje da ćemo se svake godine okupljati u ovoj „oazi mira“ u Momićima“, poručili su veterani.

Bila je to prilika da se uruče i prigodni pokloni Darku i Željku Momiću, ali i Marinku Juriću, koji je proslavio rođendan u krugu dragih ljudi.

Za mjesec dana Kotorvarošani će biti gosti veterana Radnika iz Urija, gdje će na prestižnom turniru u velikom fudbalu odmjeriti snage sa domaćinom i ekipama iz Trogira, Domžala i Novog Mesta.