Tomić otkrio detalje borbe s medvjedom: Osjetio sam kako me kida

Tomić se spasio od divlje životinje, ali je nastradao – otkinuti su mu lijevo stopalo i dio potkoljenice. 

Krenuo sam predveče na njivu. Da obiđem žito. Skroz pred šumu. Odjednom se medvjed našao preda mnom. Skočio je i oborio me. Nisam stigao ni okrenuti se, niti pozvati pomoć - ovako počinje svoju priču za Dnevni avaz Novo Tomić iz sela Selačka kod Kotor-Varoši, kojeg je prije tri dana napao medvjed.

Tomić se spasio od divlje životinje, ali je nastradao – otkinuti su mu lijevo stopalo i dio potkoljenice.

Nalazi se na liječenju u UKC RS u Banjoj Luci. On za Avaz priča da je bio naoružan, ali da nije uspio odmah pucati na zvijer.

-Išao sam provjeriti tko mi uništava zob. Kotor-Varoš je poznat po medvjedima, ali nisam mislio da će mi se ovo dogoditi, jer nikad nisam sreo nijednog. Osjetio sam da me ujeda i trga. Bol je bila užasna – kaže Tomić. Dodaje da je medvjed bio ogroman i da je vagao više od 250 kilograma. Kao da se planina srušila na njega.

-U padu mi je ispao i telefon, pa nisam mogao pozvati nikoga. Uspio sam se nakon kraće borbe dočepati pištolja i opaliti. Medvjed je kasnije iskrvario na smrt – priča Tomić.

Dio noge mu je amputiran i doktori ne dozvoljavaju novinarima da s njim razgovaraju u bolničkoj sobi ili da ga slikaju. Boje se, kaže Tomić, infekcije.