Na Vlašiću izgrađen fudbalski stadion sa umjetnom travom (FOTO)

Posljednjih par dana na Vlašiću je u toku akcija postavljanja umjetne trave na nogometni stadion na Babanovcu. Nakon zimske, skijaške sezone i relativno kišovitog proljeća, ovi topli, ljetni dani su idealni za jedan ovakav posao. Sredinom 2018. godine firma „OZON“ d.d. Travnik, zajedno sa svojim poslovnim partnerom SRC „VLAŠIĆ“ d.o.o. Travnik, započela je projekat izgradnje savremenog nogometnog stadiona sa podzemnom garažom na platou Babanovac na Vlašiću, u samom središtu sportsko-rekreacionog centra na Vlašiću.

Ovaj Projekat izgradnje nogometnog stadiona je vrijedan više miliona KM, a podrazumijevao je izgradnju nogometnog stadiona sa nogometnim terenom dimenzija 100×62 m, što zadovoljava UEFA standarde iz Pravilnika o stadionskoj infrastrukturi. Projektom je predviđeno da i ostale karakteristike nogometnog stadiona budu po UEFA standardima, kako bi se zadovoljile potrebe profesionalnih sportista, kao i svih drugih koji bi koristili jedan ovakav sportski objekat.

Kao površina nogometnog terena trenutno se postavlja jedna od najkvalitenijih umjetnih trava STRIKER NON INFILL Monofilament, sa dvije vrste vlakana, sa uvijenim vlaknima od 7.200 dTex i 140 microna. Ispod umjetne trave postavljena je shockad podloga Greiner MACHTBASE.PRO, što je također prema UEFA standardima iz gore pomenutog Pravilnika.

Investitor je izgradio ovaj nogometni stadion u samom središtu sportsko-rekreacionog centra na Vlašiću, na platou Babanovac, na nadmorskoj visini od 1.200 m., a okružen je sa svim većim hotelima i restoranima na Vlašiću.