Održana Konferencija beba

KOTOR VAROŠ, 1. JULA – Na šestoj “Konferenciji beba” održanoj u Kotor Varošu učestvovalo je 109 beba.

Izabrano je radno predsjedništvo ove konferencije u koje je ušla najmlađa beba Kristijan Đurić, najstarija beba Nađa Muždekić, dok su Kristijan Đurić i Kalina Jurić bile bebe sa najviše braće i sestara.

Na Gradskom trgu sinoć je organizovano takmičenja mališana u četiri kategorije.

Nađa Muždekić osvojila je prvo mjesto u puzanju, Filip Danilović i Sofija Đurić su bili najbrži u ispijanju sokića, najbrža u prebacivanju loptica je bila Sofija Bogdanović, dok je u igri slatkog iznenađenja Aleksandra Jurić najbrže pojela čokoladni mafin.

Nagrade najuspješnijim bebama uručili su načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i direktor JU Centar za kulturu, sport i informisanje Dragan Zeljković.

U zanimljivom muzičko-zabavnom programu učestvovali su mališani iz Dječijeg vrtića “Larisa Šugić”, štićenici Centra za porodicu “Kuća radosti” i animatori Fazonko Boban i Nina, koji su radost igre podijelili sa mališanima.

Veliki broj Kotorvarošana ispratio je ovu manifestaciju, čiji je cilj promovisanje rađanja i roditeljstva, te izrazio želju da i naredne godine bude jedno ovakvo druženje najmlađih sugrađana.

Pokrovitelji “Konferencije beba” bili su Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i opština Kotor Varoš, dok je organizator bio kotorvaroški Centar za kulturu, sport i informisanje.