Kruševo Brdo: Nikad veća posjeta na "Maslima", osveštano zvono sa zvonikom (FOTO)

Danas 09.06.2019. godine održana su tradicionalna seoska "Masla" u mjesnoj zajednici Kruševo Brdo. Kažu da je bolje da nestane selo nego običaj a vrijedni krušebrdci su se ovaj put organizovali da ugoste rodbinu, prijatelje i putnike namjernike koji su došli iz svih krajeva svijeta i na pravi način pokazali kako se čuvaju običaji i tradicija.

Sunčan dan i "mlada nedjelja" razlog su što su "Masla" danas bila izuzetno posjećena a pored iznošenja sopre protonamjesnik Milenko Narić sa sveštenstvom osveštao je zvono sa zvonikom koji je izgradio čuveni majstor Milan Ivanović. Zvono su donirala djeca Luke i Janje Marić, zvonik Obrad Trivunović, a krst Dušan Marić(Gagi).

Kum je danas bio Đorđa Marić, domaćini Zavičajno udruženje "Kruševo Brdo" sa mještanima a u okviru programa organizovane su i sportske igre. Najbolji bacač kamena je Milorad Krule Savanović a Drago Trivunović pobijedio je u "skoku u dalj". Igralo se kolo uz zvuke šargije, uživalo u tradicionalnom jelu i piću, pričalo i šalilo - jednom riječju kvalitetno provela nedjelja na čistom vazduhu i prelijepim krajolicima Kruševa Brda.