Održana promocija knjige „Crni pupoljak“

U Narodnoj biblioteci Kotor Varoš održana je promocija knjige „Crni pupoljak“, autora Ninoslava Mitrovića. Tema ovog horor romana je nastala iz domaće srpske mitologije, vjerovanja i narodnih predanja a ovaj roman je druga Mitrovićeva knjiga.
Ninoslav Mitrović autor romana kazao je da je oduvijek gajio ljubav prema žanru horor i da je jednostavno jednog dana odlučio da piše ono što je volio da čita.
„Mogu slobodno da kažem da sam jedini pisac horor književnosti s ove strane Drine i jedan od svega nekoliko pisaca koji se bave ovov vrstom književnosti na Balkanu. Kao veliki poznavalac naše etnologije jer sam po struci diplomirani etnolog, odlučio sam se na pisanje ovog romana“, kazao je Mitrović.
Prema njegovim riječima radnja ovog romana smještena je u seosko, ruralno područje i prati priču mladen žene, koja je neplanirano zatrudnila a sve to prate događaji vezani za folk horor.
„Folk horor je sve traženiji u svijetu i poznati pisci posuđuju vjerovanja i mitove iz raznih religija a mi imamo toliko starih predanja, mitova, legendi a malo se piše o tome skoro nikako“, naglasio je Mitrović.
Bojana Vasić, direktor JU Narodne biblioteke Kotor Varoš kazala je da su Kotorvaroški čitaoci po prvi put imali priliku da prisusustvuju promociji horor romana.
„Horor kao književni žanr je veoma rijedak i u svijetu a posebno kod nas. Ninoslav je jedini domaći pisac ove vrste književnosti što dovoljno govori o njegovoj zastupljenosti“, kazala je Vasićeva.
Boris Maksimović, vlasnik izdavačke kuće „Imprimatur“ koja je izdala „Crni pupoljak“ kazao je da iako nije ljubitelj horora uopšte, na prvo čitanje roman je na njega ostavio fantastičan utisak.