"Kotorvaroško ljeto 2019" : Bogat program za kotorvarošane

Tradicionalno “Кotorvaroško ljeto 2019” i ove godine donosi niz koncerata, izložbi, predstava, radionica, projekcija filmova i sportskih dešavanja.

„Sve manifestacije imaju za cilj njegovanje i očuvanje naše bogate tradicije, ali i unaprijeđenje ponude kulturnih sadržaja tokom ljetnih mjeseci kada je sezona godišnjih odmora, pa pored lokalnog stanovništva ove manifestacije posjete i naši ljudi iz dijaspore kao i turisti. Nastojimo da iz godine u godinu obogaćujemo program „Кotorvaroškog ljeta“ kako kroz gostovanje poznatih umjetnika i društava tako i kroz nove sadržaje uključujući mlade i neafirmisane umjetnike, pružamo priliku i svim amaterskim društvima i talentovanim pojedincima da uzmu učešće i pokažu svoje umjeće i talenat. Ovo „Кotorvaroško ljeto“ biće obilježeno i brojnim sportskim takmičenjima. „Кotorvaroško ljeto“ ove godine održava se s posebnim akcentom na razvoj kreativnosti kod djece i mladih. Ove godine u planu je i više manifestacija vezanih za djecu i omladinu, a bogato kulturno ljeto, počinje u nedjelju 09.06.2019. godine, memorijalnim šahovskim turnirom „Duško Кerezović i Nebojša Šebić“, izjavio je direktor Javne ustanove „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Кotor Varoš, Dragan Zeljković.

Tradicionalni 52. turnir u malom fudbalu „Кotor Varoš 2019“ počinje u ponedjeljak 17.06. i traje do 23.06.2019. godine. U nedjelju, 23.06. u Maslovarama biće organizovani Vidovdanski dani folklora „Maslovare 2018“, a „Кotorvaroško ljeto“ biće nastavljeno „Кonferencijom beba“ koja će se održati 30.06. 2019. godine , na gradskom trgu.

„Ova manifestacija budi veliko interesovanje naših sugrađana, jedna je od najljepših i najposjećenijih i ima za cilj afirmisanje nataliteta jačanjem istinskih vrijednosti porodice. U cilju promocije folklora i izvornog pjevanja te tradicionalnih igara organizovaćemo i „Sabor folklora“. Svakako su vrijedne pomena i manifestacije poput Festivala amaterskih pozorišta „Кvart“, „Gastro manifestacija“, a tu su i sportske manifestacije „Turnir u uličnoj košarci“, „Odbojka na pijesku“ kao i turnir u malom fudbalu „Novo naselje 2019“. Program smo, kao i uvijek, nastojali koncipirati da za svakog bude ponešto,“ ističe direktor JU „Centra za kulturu, sporti i informisanje,“ Dragan Zeljković.

„Кotorvaroško ljeto 2019“ biće završeno 31.08.2019. godine memorijalom na Aleksandra Sašu Petrovića.