Realizovan projekat „Za još jedan dječiji osmijeh“

КOTOR VAROŠ, 6. JUNA – U okviru projekta „Za još jedan dječiji osmijeh“ danas su podijeljeni kućanski aparati i namještaj za 26 socijalno najranjivije djece sa područja opštine Кotor Varoš.

Nosilac projekta vrijednog 10.000 КM bila je opštinska organizacija Crvenog krsta, a zajednički su ga realizovali humanitarna organizacija „Vorld vižn“ (7.500 КM) i opština Кotor Varoš (2.500 КM).

Načelnik Кotor Varoša Zdenko Sakan i predstavnici Crvenog krsta su danas uručili najpotrebnije kućanske uređaje (veš mašina, električni šporeti, šporeti na drva i frižideri) i namještaj (kreveti i ormari) najranjivijim kategorijama stanovništva.

„Osnovna ideja ovog projekta je da se pomogne porodicama koje su u krajnjem stanju socijalne potrebe i da im bar malo olakšamo svakodnevni život“, istakao je Sakan i zahvalio se organizaciji „Vorld vižn“ na pruženoj podršci.

Sekretar opštinske organizacije Crvenog krsta Borislav Brborović je naglasio da se ovaj projekat realizuje već drugu godinu.

„Pošto je prethodni projekat uspješno implementiran dobili smo podršku opštine i humanitarne organizacije „Vorld vižn“ da nastavimo sa aktivnostima rješavanja problema djece, kojima roditelji nisu u mogućnosti da obezbijede bezbrižno djetinjstvo i sudeći po njihovim osmijesima to smo i uspjeli“, rekao je Brborović.

Partner Crvenom krstu na implementaciji ovog projekta bila je Кoalicija za zaštitu djece opštine Кotor Varoš.