Glamočak : Moliću ministra da dozvoli lov

Ne smiruju se tenzije u Lovačkom udruženju "Uzlomac" a nakon teksta na lokalnom portalu "Moj Kotor Varoš" oglasio se i predsjednik Lovačkog udruženja "Uzlomac" Nedeljko Glamočak. On je za naš portal izjavio da je Milan Vasiljević na zboru lovaca javno rekao da je tražio da se zabrani lov od strane Ministarstva i da su pritisci na lovce normalni kao i u svim izborima.

Glamočak tvrdi da je on odobrio lov ali je Ministarstvo poslalo vanrednu inspekciju koja je zabranila lov i to se mora poštovati.

"Trenutno ulažem žalbu na rješenje inspekcije jer tako predviđa zakon i ne očekujem povoljan ishod jer je inspektor zabranio lov po zahtjevu Ministarstva ali ću kao narodni poslanik lično zamoliti ministra da prihvati našu žalbu i dozvoli lov kako lovci ne bi ispaštali zbog politike koja su uvukla u lovačke izbore. Nemam ambiciju da budem više predsjednik Lovačkog udruženja, rekao sam to na zboru lovaca, neka lovci izaberu treće lice za predsjednika" - izjavio je Glamočak.

On je dodao da očekuje da će ministar imati razumijevanja i predložiće mu da odgovorno lice za izdavanje dozvola za lov bude lovočuvar udruženja koji je u stalnom radnom odnosu i koji je to i do sada radio dok se ova situacija ne raspetlja na saboru lovaca ili na sudu.