Obnovljena zgrada "Centra za socijalni rad" Kneževo : Radove izvela kotorvaroška firma GP "Akropolis" (FOTO)

Realizacijom kapitalnih projekata koje se finansiraju iz donatorskih sredstava Vlade Republike Srpske, obnovljena je i u potpunosti rekonstruisana zgrada JU "Centar za socijalni rad" Кneževo.

Odlukom o prihvatanju donatorskih sredstava Vlade Republike Srbije, broj: 02/1-012-2-1074/18 od 26.04.2018. godine dodjeljena su sredstva za realizaciju kapitalnih projekata u jedinicama lokalne samouprave u Republici Srpskoj.

Opštini Кneževo su dodijeljena sredstva u iznosu od 125.300,00 КM bez PDV-a za rekonstrukciju zgrade Centra za socijalni rad.

Načelnik opštine Кneževo Goran Borojević je sa Vladom Republike Srpske - Ministarstvom finansija potpisao Sporazum o finansiranju projekta donatorskim sredstvima u okviru mehanizma saradnje po Sporazumu o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između Republike Srpske i Republike Srbije.

Nosilac aktivnosti na realizaciji i sprovođenju procedure javnih nabavki je opština Кneževo. Nakon sprovedenog postupka javne nabavke, radove na obnovi i rekonstrukciji zgrade i JU „Centar za socijalni rad“ je izvodio „GP-Akropolis “ d.o.o. Кotor Varoš.

„Realizacijom ovog projekta znatno će se poboljšati uslovi rada zaposlenika ove javne ustanove, što će doprinjeti i njihovom efikasnijem radu.“ Infrastrukturni projekti su neophodni našoj opštini, jer većina ustanova upravo smještena u zgradama koje su prilično dotrajale i koje je neophodno rekonstruisati. Ovom prilikom se posebno zahvaljujemo donatoru, kao i Vladi Republike Srpske, što su nam obezbjedili sredstva za rekonstrukciju ove javne ustanove"– naglasio je načelnik Opštine.

Zgrada je dobila sasvim novo ruho, što je i korisnike usluga, a i brojne građane oduševilo.

(Knezevo na dlanu)