Uvedena redovna odbrana od poplava

KOTOR VAROŠ, 13. MAJA – U Kotor Varošu je uvedena redovna odbrana od poplava, jer je nivo rijeke Vrbanje dostigao kotu za njeno uvođenje, rekao je načelnik ove opštine Zdenko Sakan nakon sastanka Štaba za vanredne situacije.

Sakan, koji je predvodio sastanak, rekao je da je trenutno stanje na području opštine Kotor Varoš redovno, a da je cilj sastanka bio da sve opštinske službe budu pripremljene da pravovremeno djeluju u situaciji koja bi mogla da uslijedi.

Poručujem stanovništvu da je za sada uvedena redovna odbrana od poplava, te da smo preduzeli sve neophodne operativne mjere, kako bi eventualni porast nivoa rijeka potpuno spremno dočekali“, istakao je Sakan.

Po njegovim riječima nabujala Vrbanja najveće probleme stvara u naselju Tovladić, gdje su mještani upozoreni na mogućnost poplava i pravovremeno su zaštitili svoje objekte.

U pojedinim mjesnim zajednicama postoje problemi sa dostavom hrane i nestankom signala fiksne i mobilne telefonije, ali dežurne ekipe su na terenu i rade na rješavanju tih problema“, naglasio je Sakan i dodao da je uredno snabdijevanje električnom energijom i vodom za piće na području opštine.

On je dodao da je danas razgovarano o operativnim stvarima u skladu sa kojima Komunalno preduzeće /KP/ “Bobas”, Dom zdravlja “Sveti Pantelejmon”, “Elektrodistribucija”, Vatrogasno društvo i Policijska stanica treba da obave svoj dio posla kada je riječ o redovnoj odbrani od poplava.

Višenamjenska ekipa Crvenog krsta i opštinske ekipe su neprestano na terenu, a uvedeno je i danonoćno dežurstvo u kancelariji štaba Civilne zaštite.

Iz opštinskog Štaba za vanredne situacije su poručili da sve službe rade svoj posao i da će od nivoa padavina zavisiti da li će biti uvedeno vanredno stanje.