Trijumf gradiških i banjalučkih crvenokrstaša u Kotor Varošu

KOTOR VAROŠ, 11. MAJA - Ekipe Prve pomoći Kluba mladih Crvenog krsta iz Gradiške i Osnovne škole "Ivan Goran Kovačić" Banjaluka osvojile su prvo mjesto na regionalnom takmičenju Crvenog krsta iz poznavanja Prve pomoći, održanom danas u Kotor Varošu.

Kapiten mladih "crvenokrstaša" iz Gradiške Kristijan Klincov, čija je ekipa bila najbolja u kategoriji omladine, kaže da su pokazali podjednako dobro znanje na svim poligonima, za šta su dobili pohvale sudija, ali i priliku da nastave takmičenje.

"Možda smo najviše pokazali na poligonu minsko polje. Sada nam slijedi republičko takmičenje za koje, bez obzira na jačinu konkurencije, imamo velika očekivanja", rekao je Klincov.

U ovoj kategoriji drugo mjesto zauzela je Tehnička škola Banjaluka, a treće Klub mladih Crvenog Krsta Kotor Varoš.

U kategoriji podmlatka najbolja je bila ekipa Osnovne škole "Ivan Goran Kovačić" Banjaluka čiji kapiten Milana Railić kaže da su ponosni na ovaj uspjeh, jer se isplatio naporan rad sa instruktorima Bojanom Agićem i Danijelom Grbić.

"Nakon prošlogodišnjeg drugog mjesta sada smo zasluženo prvi i očekujem dobar rezultat na republičkom takmičenju", izjavila je Railićeva.

Drugo mjesto kod podmlatka pripalo je ekipi Osnovne škole "Sveti Sava", Kotor Varoš, a treće ekipi Osnovne škole "Vasa Čubrilović" Gradiška.

Titula najboljeg šminkera na takmičenju pripala je Dragani Novaković, dok je Una Radulović ponijela epitet najboljeg markiranta.

Pehare i diplome najuspješnijim pojedincima i ekipama uručio je predsjednik Opštinske organizacije Crvenog krsta Kotor Varoš Vojislav Glavaš istakavši da su u Crvenom krstu zadovoljni brojem i ekipa i učesnika, kao i pokazanim znanjem takmičara.

"Nadamo se da će ekipe koje su ovdje zauzele prva mjesta na republičkom takmičenju na Palama predstavljati našu regiju na najbolji mogući način i opravdati ukazano povjerenje", rekao je Glavaš.

On je podsjetio da su učesnici prezentovali sve što su učili tokom godine u pružanju prve pomoći.

Regionalno takmičenje je otvorio načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, koji je istakao da ove manifestacije imaju za cilj druženje, upoznavanje sa novim prijateljima i takmičarski dio, ali i da mladi imaju obavezu da u svojim sredinama obučavaju druge ljude da pružaju prvu pomoć.


Na regionalnom takmičenju u Kotor Varošu, održanom u okviru obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta, učestvovalo je pet ekipa u ketegoriji omladine i sedam ekipa u kategoriji podmlatka.