Organizovana akcija čišćenja i uređenja grada (FOTO)

KOTOR VAROŠ, 13. APRILA – Opštinska uprava Kotor Varoš organizovala je akciju čišćenja i uređenja grada u okviru obilježavanja Dana opštine – 24. aprila.

Akciji čišćenja grada odazvali su se zaposleni u lokalnoj samoupravi, javnim preduzećima i ustanovama, predstavnici nevladinih organizacija i udruženja građana, sportski klubovi, učenici i prosvjetni radnici osnovnih i srednjih obrazovnih ustanova.

Radnici lokalne samouprave očistili su uži centar grada, gradski trg, prostor oko spomen-kosturnice borcima NOR-a i spomen-obilježja palim borcima Vojske Republike Srpske.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je da se ovom akcijom podiže svijest građana o značaju čiste i uređene životne sredine.

On kaže da je cilj akcije ostvaren, jer je prikupljeno više krupnog otpada, starih stvari i drugog otpada koji je ugrožavao životnu sredinu.

Naredne sedmice biće organizovana akcija sađenja cvijeća na javnim površinama, u kojoj će učestvovati članovi ekološkog pokreta “Eko opstanak” i ekološke sekcije Osnovne škole “Sveti Sava” Kotor Varoš.

Proljećnu akciju čišćenja i uređenja grada opštinska uprava organizovala je u saradnji sa Komunalnim preduzećem /KP/ “Bobas” i pokretom “Eko opstanak”.