Mladi izabrali heroje grada

KOTOR VAROŠ, 12. APRILA – U kotorvaroškoj kino-sali večeras je na Konvenciji mladih izabrano šest heroja grada, koji su ostvarili zapažene rezultate u raznim oblastima života.

Odlukom stručnog žirija za heroje grada su izabrani humanista Milan Đurić, glumica Dragana Arsenić, inovator Simo Borić, apsolvent arhitektonsko-građevinsko geodetskog fakulteta Biljana Petrović, student Bogoslovije u Beogradu Božidar Božić i džudista Stefan Pejaković.

Plakete i prigodne poklone nagrađenima uručio je predsjednik Udruženja „Heroj“ Đorđe Bojić, koji je istakao da su kotorvaroški heroji postigli odlične rezultate u oblastima kulture i duhovne prosvjetljenosti, humanosti, umjetnosti, sporta, obrazovanja i nauke.

DSCN9044

Mladi su snaga i nepresušan potencijal i želimo da na ovaj način skrenemo pažnju naše lokalne zajednice na uspješne mlade ljude i njihove rezultate“, rekao je Bojić.

Podršku organizaciji večerašnje manifestacije pružio je i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

Uspješni mladi ljudi su najbolji ambasadori naše opštine, a pogotovo oni koji pokazuju privrženost i želju da promovišu vlastite rezultate i grad u raznim društvenim oblastima“, istakao je Sakan i dodao da očekuje da ova manifestacija postane tradicionalna.

DSCN9037

U zabavnom dijelu programa nastupili su mališani iz Centra za porodicu „Kuća radosti“.