Trijumf Кotorvarošana u Apatinu

КOTOR VAROŠ, 8. APRILA - Кotorvaroški fudbalski veterani su proteklog vikenda učestvovali na „Bratskim susretima“ u Apatinu, gdje su osvojili prvo mjesto na turniru u malom fudbalu.

U prvom meču nadvisili su veterane Apatina rezultatom 6:4, dok su u drugom susretu bili bolji od rivala iz Sokobanje i slavili sa 3:1.

Drugo mjesto pripalo je veteranima iz Sokobanje, dok su domaćini i organizatori turnira, veterani Apatina, osvojili treće mjesto.

Sve utakmice su igrane u sali Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, a boravak u Vojvodini kotorvaroški veterani su iskoristili da obiđu grad Sombor i njegove znamenitosti, crkvu Svetog Đorđa, manastir Svetog arhiđakona Stefana, Srpsku čitaonicu „Laza Кostić“ i adminstrativno sjedište Bačke županije, gdje je smještena najveća slika na Balkanu, „Bitka kod Sente“ autora Ferenca Ajzenhauta.

„Zahvaljujući Miroslavu Lazendiću, pukovniku Željku Obradoviću i našem zemljaku i nekadašnjem rukometašu Zoranu Bojiću, upoznali smo grad Sombor i njgovu istoriju, a nakon toga smo opravdali ulogu favorita na terenu i odbranili trofej osvojen prošle godine“, rekao je Dragiša Jurić.

U ime domaćina pehare i diplome predstavnicima ekipa uručio je Slavko Jerković, ali i prigodne poklone za sve goste.

„Bratske veze sa veteranima iz Кotor Varoša i Sokobanje su učvršćene nakon ovog turnira, a iskreno se nadam da su naši sportski prijatelji iz Republike Srpske ponijeli lijepe uspomene iz Apatina“, istakao je Jerković.

Predsjednik Udruženja sportskih veterana iz Sokobanje Goran Frankulović je uručio poklone predstavnicima ekipa, načelniku opštine Кotor Varoš Zdenku Sakanu i arhijerejskom namjesniku kotorvaroškom Milenku Nariću, koji su prisustvovali „Bratskim susretima“ u Apatinu.

„Drago nam je što su braća iz Кotor Varoša došla u punom sastavu, izuzetno su organizovani i na taj način pokazuju ozbiljnost u svim segmentima, a naredno druženje zakazujemo u Sokobanji od 22. do 26. maja“, naglasio je Frankulović.

Кotorvarošani i ovaj put nose lijepe uspomene iz Apatina i Sombora, dva grada gdje se osjećaju kao kod svoje kuće, a to je prije svega zasluga izuzetnih ljudi koji njeguju ovakvu vrstu druženja u nadi da će trajati još dugo godina.