Održan sajam učeničkog preduzetništva (FOTO)

KOTOR VAROŠ, 8. MARTA - U Srednjoškolskom centru /SŠC/ "Nikola Tesla" u Kotor Varošu danas je održan Sedmi sajam učeničkog preduzetništva na kojem je svoje proizvode predstavilo pet virtuelnih preduzeća.

Direktor SŠC "Nikola Tesla" Danijela Kostić otvorila je sajam i tom prilikom istakla da skup, koji je organizovala ova škola, predstavlja demonstraciju kreativnosti, marljivosti i inovativnosti.

"Učenici rade ozbiljne projekte, od izrade biznis plana, do finalnog proizvoda i ne samo da imaju razvijenu svijest o stvaranju nove vrijednosti, nego su i direktni učesnici pretvaranja materijala u resurs", rekla je Kostićeva.

Profesor ekonomske grupe predmeta Đuro Krčić kaže da je važna odlučnost i poslovna ideja, a dalje se sve može realizovati.

"Program učeničkog preduzetništva razvijen je da bi se ohrabrili učenici završnih razreda srednjih škola da se bave preduzetništvom i da putem poslovne prakse steknu znanje, vještine i iskustva koja će im pomoći u daljem planiranju karijere", poručio je Krčić.

Na sajmu su se predstavila preduzeća "Kiša slatkiša", "Slatki grijeh", "Medžik", "Simsala Bim" i "Ol inkluziv studio".

Profesor ekonomske grupe predmeta Jasmina Hibić pohvalila je rad učenika i dodala da su mladi preduzetnici raznolikošću svojih štandova dokazali da je za dobar biznis potrebno malo truda, volje i želje za napretkom.