Predstava “Ljubav na leskovački način” odigrana pred kotorvarošanima

U organizaciji JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ večeras je kotorvaroškoj kino sali odigrana pozorišna predstava “Ljubav na leskovački način” u izvođenju glumice Vesne Anđelković .

Riječ je o monokomediji koja govori o udavači Zorki Mantinoj (po dedi Manti), izbiračici iz starog Leskovca između dva svjetska rata, kada je Leskovac doživio kulturni i privredni procvat. Кotorvarošani su veoma toplo pozdravili priču o bogatoj udavači Zorki koja želi sama da izabere muža, bez roditeljskog uticaja, ali svakome proscu nađe manu.

„Ovo je duhovita priča o ljubavnim jadima leskovačke djevojke a naglasak je na vječnom biranju između žene i muškarca. U pripremi je nastavak ove priče kada će Zorka otputovati u Sloveniju. Кada završim ovaj pozorišni komad ponovo ću doći u Кotor Varoš“, rekla je Vesna Anđelković i dodala da je predstava dobro primljena u čitavom regionu.

Ističe da je u izvornoj varijanti predstava prvi put odigrana prije desetak godina a do sada je izvođena više od stotinu puta. Anđelkovićeva potpisuje adaptaciju, dramaturgiju i režiju ove predstave koja je nastala po tekstu Nenada Кražića “Zorka i momcovi”.