Kotorvarošani na ludim ulicama New Yorka

Bilo je divno popodne kada smo krenuli sa Nijagarinih vodopada ka New York-u. Dva dana na Nijagarinim vodopadima su bili tako opuštajući za mene, poželjela sam da ostanem na duži period, da pročistim misli i uživam u spuštanju divnih vodopada, jednom od najljepših prizora na svijetu. Nekako sam osjećala da poslije mirnih vodopada me čekaju lude ulice New Yorka. Da će toliko biti ludo, nisam znala.

Sa Nijagarnih vodopada do New York-a smo krenuli vozom koji nas je doveo do Manhattan-a. Nakon što smo se smjestili, osmotrila sam voz koji je bio mnogo komforan, ali vožnja od osam sati do New York-a me činila nervoznom i nisam imala predstavu kako provesti to vrijeme. Kako se mojim drugovima i meni uvijek stvori neki problem, tako i ovo putovanje u vozu nije prošlo mirno. Šta se dešava?

Kada smo krenuli putovati, poslali smo kofere direktno u New York i oni su trebali stići prije nego što mi stignemo tamo. Poslali smo kofere preko najsigurnije kurirske službe u Americi, UPS-a. Dobili smo svoje brojeve da ih možemo pratiti, a ja sam te brojeve izgubila. U toku vožnje Zoran nam je predložio da provjerimo dokle idu. Arnela je ukucala svoj broj i izbacilo joj je da stižu u ponedjeljak, a ne u petak. U ponedjeljak u 17:00 h.  Sve bi to bilo divno, možda bi i mi pristali ostati još jedan dan u NYC, da baš eto tada ne idemo kući za Bosnu. I tako u putu za NYC mi smo vrijeme proveli  zovući UPS agenciju da nam blokiraju kofere i nađu moj broj. Jedan savjet, nikada ne mislite da imate previše slobodnog vremena.  

Pročitajte više...