Promovisano književno stvaralaštvo Tanje Stupar Trifunović

KOTOR VAROŠ, 8. FEBRUARA – U kotorvaroškoj Narodnoj biblioteci promovisano je književno stvaralaštvo Tanje Stupar Trifunović i predstavljeni njen roman “Satovi u majčinoj sobi” i knjiga pjesama “Razmnožavanje domaćih životinja”.

Trifunovićeva, koja piše i uspješno objavljuje već 20 godina, je vrlo pažljivom selekcijom od tri poetska rukopisa sačinila knjigu “Razmnožavanje domaćih životinja”.

Zbrika pjesama nije baš nešto što je moguće prepričati ali može se govoriti o motivima, atmosferi, idejama koje se provlače kroz knjigu“, istakla je Trifunovićeva i dodala da je knjiga nastajala devet godina.

Kritika i čitaoci će sa potpunim pravom imati neki svoj doživljaj knjige koji je možda i interesantniji od doživljaja same autorke.

Ljubav, bol, tuga, život, smrt, zanosi i razočarenja – sva književnost je o istim stvarima jer su one bitne za čovjeka. Novi su načini na koje se iz sadašnje perspektive i vlastitog iskustva življenja vraćamo univerzalnim temama“, navela je Trifunovićeva.

U okviru sinoćnje promocije direktor Narodne biblioteke Kotor Varoš Bojana Vasić uručila je priznanja i nagrade za najbolje čitaoce u prošloj godini, kao i besplatnu članarinu za narednu godinu.

Najvjerniji čitaoci u toku 2018. godine bili su Vera Borić, Snježana Noemer, Nikolina Đukić, Ana Đukić, Emilija Tešić i Miroslavka Hadžiselimović.

Nagrađivanjem najboljih čitalaca trudimo se da podstaknemo naše sugrađane da dolaze u biblioteku i čitaju knjige, a posebno se trudimo da saradnjom sa školama približimo knjige djeci“, rekla je Vasićeva.