Pomoć za socijalno ugrožene porodice

KOTOR VAROŠ, 6. FEBRUARA – Volonteri kotorvaroškog Crvenog krsta uručili su humanitarne pakete sa osnovnim prehrambenim proizvodima za 33 izrazito siromašne porodice u mjesnim zajednicama Zabrđe, Liplje, Kruševo Brdo i Maslovare.

Sekretar opštinske organizacije Crvenog krsta Borislav Brborović rekao je da će ova jednokratna pomoć mnogima bar malo ublažiti svakodnevnu neimaštinu i pomoći im da lakše prebrode zimske dane.

Iako je bilo planirano da posjetimo 86 korisnika socijalne pomoći sa područja opštine uspjeli smo obezbijediti humanitarne pakete za 40 siromašnih porodica“, istakao je Brborović i zahvalio svima koji su učestvovali u akciji.

U okviru akcije “Niste zaboravljeni” do kraja ove sedmice biće uručena humanitarna pomoć za preostale socijalno ugrožene osobe sa područja Mjesne zajednice Vagani.

Novac za kupovinu humanitarnih paketa za 40 siromašnih porodica prikupljen je tokom akcije “Oktobar-mjesec kotorvaroške solidarnosti” u kojoj su prilozi prikupljani od građana, u preduzećima, školama i drugim javnim ustanovama.