Edukativna radionica za mališane iz vrtića (FOTO)

KOTOR VAROŠ, 4. FEBRUARA – U okviru programa vaspitno-obrazovnog rada kotorvaroškog vrtića “Larisa Šugić” mališani iz starije vrtićke grupe danas su u pratnji vaspitačica posjetili Narodnu biblioteku, gdje je organizovana edukativna radionica na temu bajki.

Direktor Narodne biblioteke Kotor Varoš Bojana Vasić istakla je da su posjete predškolaca veoma važne, jer u tom uzrastu djeca najlakše stiču čitalačke navike.

Ako u predškolskom uzrastu djeca zavole knjigu u nastavku školovanja ona postaje sastavni dio njihovih navika“, poručila je Vasićeva i dodala da je veoma značajno da mališani iz vrtića što češće dolaze u biblioteku.

DSCN8818

Prema njenim riječima edukativne radionice su se pokazale veoma uspješnim u namjeri da djeca zavole knjige i čitanje.

“Od ove godine u biblioteci imamo renoviran dječiji kutak gdje smo sve prilagodili mališanima, od kvalitetnih diodaktičkih igračaka do stolica, stolova, polica za male bibliotekare“, rekla je Vasićeva.

DSCN8822

Bibliotekarke su djeci predstavile neke od čuvenih bajki i upoznale ih o osobinama i karakteristikama njihovih junaka.

Biblioteka je idelano mjesto gdje mališani mogu na licu mjesta da vide sve bajke i dožive pravo iskustvo upoznajući se sa nepostojećim i izmišljenim radnjama i likovima kao što su vile i vilenjaci, čarobnjaci i patuljci“, poručile su vaspitačice iz Dječijeg vrtića.

Djeca su čitala bajke, nakon čega su bojili i crtali na zadatu temu i na kraju radionice su, kao nagradu, dobili didaktiče igračke sa kojima su se igrali.