Herceg Novi i Kotor Varoš – pobratimi za sva vremena

KOTOR VAROŠ, 3. FEBRUARA – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan prisustvovao je svečanom otvaranju 50. Praznika mimoze na hercegnovskoj rivijeri, kojoj je prisustvovalo blizu 15.000 posjetilaca.
Sakan je nakon razgovora sa predsjednikom opštine Herceg Novi Stevanom Katićem istakao da je prijateljstvo Herceg Novog i Kotor Varoša tradicija koja se poštuje i nastavlja da njeguje.

„Prijateljski odnosi sa opštinom Herceg Novi se očituju na planu unapređenja institucionalnog dijaloga sa ciljem podizanja nivoa saradnje lokalnih uprava, kao i turističkih potencijala i razmjene iskustava na tom planu“, rekao je Sakan.

Mažoretkinje i Gradska muzika su brend Herceg Novog i tokom razgovora sa predsjednikom Katićem naglašena je želja da oni uveličaju i obilježavanje Dana opštine Kotor Varoš.

„Razgovarali smo o mogućnostima intenziviranja turističke i privredne saradnje i iskreno se nadam da će mažoretkinje naredne godine biti u programu obilježavanja 24. aprila, s obzirom da su ove godine zauzete nastupima u regionu“, poručio je Sakan.

Predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić izrazio je zadovoljstvo što su bratski odnosi sa opštinom Kotor Varoš ponovo uspostavljeni nakon određene pauze, jer je to opština koja ima konkretnu viziju zapošljavanja, što je osnovni uslov njenog razvoja.

„Kotor Varoš je sredina koja treba da bude primjer mnogim opštinama u Crnoj Gori kada je u pitanju zapošljavanje i vizija razvoja, i sa ponosom mogu reći da ćemo u narednom periodu intezivirati našu saradnju“, naglasio je Katić.

Prilikom otvaranja Praznika mimoze Katić je izrazio nadu da će se gosti u Herceg Novom tokom narednih 50 dana osjećati kao kod svoje kuće, među prijateljima i braćom, onako kako je Herceg Novi uvijek znao da priušti sve što Novljani znaju i sve što su tradicionalno radili svih ovih pet decenija.