Promovisana knjiga “Pravni mozaik sudskih odluka”

KOTOR VAROŠ, 2. FEBRUARA – U organizaciji JU “Centar za kulturu, sport i informisanje” i Narodne biblioteke sinoć je u Kotor Varošu promovisana knjiga “Pravni mozaik sudskih odluka” autora Željka Bubića.

Bubić je istakao da je knjiga nastala iz prakse i da je kroz nju moguće sagledati pravnu nauku iz svih aspekata.

“Knjiga je vrlo bitna za mlade kolege, buduće pravnike i advokate, jer na vrlo konkretan način pokazuje kako na životnim situacijama primjeniti zakone i druge pravne propise. Ovakvih literatura je vrlo malo kod nas i to je bio jedan od glavnih razloga koji su me podstakli da napišem ovu knjigu”, rekao je Bubić.

On vjeruje da će knjiga probuditi pravnu svijest kako kod ljudi koji se bave ovom strukom tako i kod građana.

“Drago mi je da je promocija krenula iz mog rodnog mjesta, a u narednom periodu predstaviću je i u drugim opštinama Republike Srpske”, poručio je Bubić.

Ostoja Đukić, recenzent knjige “Pravni mozaik sudskih odluka”, naglasio je da autor obrađuje temu koja je vrlo rijetka, jer je nastala direktno iz prakse.

“Mogu slobodno reći da je ovo prva knjiga koja se bavi konkretnim primjerima sudskih odluka”, dodao je Đukić.

Diplomirani pravnik Stanko Tepić smatra da će ova literatura biti najznačajnija za pravnike, jer na najbolji mogući način približava i spaja propise i praksu.

"Кnjiga je značajna zbog tog što obrađuje materiju koja za pravnike nedostaje. Samo poznavanje zakonskih propisa nije dovoljno, i svaki ozbiljan pravnik trebao poznavati sudsku praksu ukoliko želi kvalitetno odgovoriti profesionalnom izazovu", istakao je Tepić.

Direktor kotorvaroške Narodne biblioteke Bojana Vasić je rekla da je promocija djela kotorvaroških autora vrlo važna, jer se na taj način širi i obogaćuje knjižni fond Zavičajne zbirke.

(opstinakotorvaros.com)