SO Kotor Varoš : Socijalisti nisu više u vlasti, SNSD moguća zamjena

KOTOR VAROŠ, 27. DECEMBRA – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan izjavio je da od danas SP više neće biti dio većine u lokalnoj Skupštini i da će biti upućen poziv SNSD-u na pregovore o njihovom učešću u vlasti.

Sakan je istakao da je legitiman medijski poziv predsjednika Opštinskog odbora SP-a Predraga Tešića za formiranje nove skupštinske većine u toj opštini.

“Mi ćemo Tešićev zahtjev ispoštovati, pošto SP od danas više neće biti dio skupštinske većine u Kotor Varošu, ali ćemo, istovremeno, pozvati SNSD na pregovore o njihovom učešću u skupštinskoj većini”, rekao je Sakan, koji predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Kotor Varoš.

On je dodao da je sa predstavnicima SNSD-a već bilo neformalnih razgovora o njihovom učešću u vlasti, dodajući da očekuje da se ti razgovori u narednim danima formalizuju.

“Indikativno je da je Tešić zatražio formiranje nove skupštinske većine samo dan prije održavanja sjednice Skupštine opštine Kotor Varoš na kojoj treba da bude razriješen Upravni odbor Agencije za lokalni razvoj, na čijem se čelu on nalazi”, rekao je Sakan.

Prema njegovim riječima, nakon što budu imenovani novi ljudi u Upravnom odboru biće utvrđeno kakvo je stanje u toj agenciji, za koju se iz budžeta godišnje izdvaja 45.000 KM.

Sakan je dodao da je saradnja sa institucijama Republike Srpske uvijek bila na visokom nivou i da se nada da podrška novim projektima i investicijama neće izostati.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Goran Kušljić rekao je Srni da je bilo razgovora sa pojedincima iz aktuelne lokalne vlasti o promjeni skupštinske većine. ”Spremni smo da sa kapacitetom koji imamo damo svoj doprinos razvoju Kotor Varoša”, poručio je Kušljić.