Upozorenje
  • JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 401

Kotor Varoš i Kranj pobratimi preko 40 godina

Svečanom akademijom u dvorani Grandis kongresnog centra Brdo obilježen je Dan opštine Kranj. Grad Kranj je poznat po dobroj praksi u korištenju pretpristupnih fondova i svega dobrog što donosi Evropska Unija, a zahvaljujući realizaciji brojnih projekata i aktivnosti postali su odlična destinacija za investitore i turiste.

Među brojnim delegacijama bratskih opština svečanoj akademiji je prisustvovao i šef kabineta načelnika opštine Kotor Varoš Radislav Petrušić, koji je u izjavi za Gorenjsku televiziju istakao da bratski odnosi ova dva grada traju 41 godinu.

„Možemo biti ponosni na 41 godinu uspješne saradnje i bratskih odnosa koje njegujemo na obostrano zadovoljstvo. Iskreno se nadam da ćemo u narednom periodu zajedničkim naporima i razmjenom iskustava održati dobru saradnju jačanjem veza u oblasti privrede, sporta i kulture“, istakao je Petrušić.

Petrušić je uručio i prigodne poklone zamjeniku župana Borisu Vehovcu, uz dobre želje za napredak opštine.
U Kranju je održan i drugi krug lokalnih izbora, a novi župan je Matjaž Rakovec, predsjednik Hokejaškog saveza Slovenije. Fudbalski veterani Kotor Varoša su nedavno pružili podršku Rakovcu na izborima, uz zajedničku ocjenu da sport zbližava ljude i da će druženja fudbalskih veterana ove dvije opštine biti nastavljena i u budućnosti.

(opstinakotorvaros.com)