U krugu Doma zdravlja Kotor Varoš otvorena jedna od najmodernijih apoteka

Moderna apoteka otvorena je jutros u krugu Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” u Kotor Varošu čime je zaokružena paleta usluga koje je moguće dobiti u kompleksu ove zdravstvene ustanove.

Apoteka se nalazi na mjestu nekadašnjeg objekta Hitne pomoći, koji je “Moja apoteka” izgradila o svom trošku i napravila jednu od najmodernijih apoteka u svom lancu koji broji više od 30 prodajnih mjesta.

Vladimir Bibić direktor Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” Kotor Varoš izjavio je da su napravili još jedan dobar poslovni potez jer je stari i dotrajali objekat bio u ruševnom stanju.

– Prvobitno smo planirali da ga uklonimo, a sada je tu moderan i iznova izgrađen objekat – istakao je Bibić.

Sporazumom između Doma zdravlja i “Moje apoteke” je predviđeno da lanac apoteka izgradi novi objekat, a da Dom zdravlja spremi potrebnu dokumentaciju i ustupi zgradu na korištenje na period od deset godina uz rentu od samog početka rada apoteke.

– Dom zdravlja je ovim potezom obezbjedio nove prihode od kojih za deset godina, koliko traje ugovor, može obezbjediti novi vozni park ili investirati ozbiljna sredstva u opremu, a veoma važno je da je zgrada u vlasništvu Doma zdravlja. Najviše me raduje da smo i ovim potezom pacijentima olakšali liječenje jer će sada imati sve na jednom mjestu. U Domu zdravlja će moći završiti sve od pregleda do uzimanja terapije. Više neće morati stajati po trotoarima da bi u apotekama podigli lijek – dodao je Bibić.

Krug Doma zdravlja je osim dodatne funkcionalnosti dobio i novu vizuelnu vrijednost jer se apoteka odlično uklopila sa novoizgrađenim blokom u kojem se nalaze Hitna pomoć i ambulante porodične medicine i renoviranim starim objektom.