U DNS-u vri kao u košnici : Imenovana nova direktorica ŠG "Vrbanja" Kotor Varoš

Jučerašnja prijetnja Milorada Dodika dugogodišnjem koalicionom partneru Marku Paviću da mora da se riješi "mangupa u svojim redovima" izazvala je haos u toj partiji.

Kako saznajemo, tu prijetnju je ozbiljno shvatio Dodikov čovjek u DNS-u Nedeljko Čubrilović, koji proziva direktore pojedinih preduzeća s vrlo neprimjerenim tonom prijetećim im da će biti drugačije ako ne postupe po naređenju.

Jedan od njih je Novo Grujić, kome je Čubrilović jutros poručio da nema smisla dvostruka igra i da on neće više da se kocka".

Ima da bude onako kako sam ja rekao ili ćemo drugačije...Mene ne interesuje moj izborni rezultat nego što neko ima podršku a ko ne bi smio", kazao je Čubrilović ne dopustivši objašnjenje Grujića, koji mu je poručio bićeš prezadovoljan kako ću to riješiti.

Ovakvih slučajeva ima još, a među kandidatima koji su prošli za poslanike u DNS ima i onih sa kojim nije zadovoljan lider SNSD-a Milorad Dodik, koji je krenuo u lov na poslanike.

U DNS-u koji je treća stranka po snazi ima određen broj poslanika, koji ne Žele Čubrilovića, koga smatraju Dodikovim čovjekom u DNS-a.

Dodik je juče rekao da je direktorica Šuma u Kotor Varoši kadar DNS-a već podnijela ostavku, ocijenivši da je dobro učinila jer bi u protivnom bila smijenjena zbog nedovoljnog angažmana tokom izbornog procesa za kandidate SNSD-a. Na njeno mjesto imenovana je Stana Kuzmić diplomirani ekonomista, sestra od uglednog kotorvaroškog pedijatra Milorada Kuzmićapo koja je do sada radila kao pomoćnik generalnog sekretara Vlade RS.

Kako saznajemo takvih će biti još, a u DNS-u čiji predsjednik se ne oglašava, vri kao u košnici. Sve je više onih koji otkazuju poslušnost dosadašnjoj politici DNS-a koja je bila priljepak SNSD-a Milorada Dodika.

(BN)