Glamočak : Niko ne treba da likuje zbog sankcija Špiriću

Sankcije koje su Sjedinjene Američke Države uvele funkcioneru Saveza nezavisnih socijal demokrata Nikoli Špiriću nisu dobre za Republiku Srpsku i niko ne treba da likuje zbog njih, smatraju u opoziciji.

''Nemam dovoljno informacija da bih mogao detaljnije komentarisati, ali iako se radi o političkom protivniku (Nikoli Špiriću) niko bolje od Srpske demokratske stranke i njenih članova ne zna kako je biti pod međunarodnim sankcijama i koja je to težina", kaže Nedeljko Glamočak, potpredsjednik SDS-a za Mondo, komentarišuću stavljanje Špirića na ''crnu listu'' Stejt departmenta.

Glamočak podsjeća da su mnogi likovali kada je SDS dospio na neslavnu američku listu na kojoj se stranka još uvijek nalazi.

"Podsjećam da su tada naši politički protivnici likovali. Mi zaista ne likujemo zbog ovoga što se dogodilo gospodinu Špiriću mada nam je žao zbog toga što se takva slika šalje o Republici Srpskoj, kada najviši funkcioneri iz Srpske, zbog korupcije, što je najteže, dobijaju sankcije međunarodne zajednice. Kako će potencijalni investitori gledati u Republiku Srpsku? To je šteta koja se konstantno nanosi Srpskoj od najviših funkcionera SNSD-a'', smatra Glamočak.

Potpredsjednik SDS je mišljenja da sa sankcijama prema poslaniku SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH i bivšem ministru finansija BiH više veze ima "nova američka administracija nego stara".