Crveni krst Kotor Varoš: Završen Trening kamp Višenamjenskih terenskih ekipa Crvenog krsta u Tovladiću

Juče je završen Trening kamp Višenamjenskih terenskih ekipa Crvenog krsta Kotor Varoš u Tovladiću. Tokom jučerašnjeg dana, g. Miroslav Đekić, doajen Crvenog krsta na ovim prostorima, za polaznike kampa održao je vrlo interesantno predavanje vezano za rad VTE i VTJ i saradnju sa ostalim subjektima.

Takođe, Sanela Kučuk je priredila niz radionica iz psihosocijalne podrške eventualnim žrtvama katastrofa. Juče je uslijedila i posjeta kampu od strane pripadnika Republičke uprave Civilne zaštite koji su pomogli realizaciju ovog kampa. Tokom posjete, upravi kampa su izrazili sve pohvale i obećali daljnu podršku Crvenom krstu Kotor Varoš na ovakvim i sličnim projektima.

Nakon popodnevnog treninga, oko 19:30 uslijedila je vježbe pripadnika VTE CK Kotor Varoš. Tema je bila izvlačenje i zbrinjavanje povrijeđenih nakon eksplozije plinske boce. Vježba je izvedena brzo, efikasno i vrlo profesionalno i ostavila je veliki utisak na prisutne.

Poslije vježbe uslijedila je ceremonija podjelje uvjerenja, zhavlanica i diploma polaznicima kampa i donatorima.

Kamp je svečano zatvorio g. Zdenko Sakan, načelnik opštine Kotor Varoš uz sve pohvale radu ovog kampa i njegov značaj vezan za osposobljavanje volontera za djelovanje u vanrednim prilikama. Naglasio je da ni ubuduće neće izostati podrška lokalne uprave Crvenom krstu Kotor Varoš kada je u pitanju razvoj i daljna izgradnja ovog kampa.

Fotografija Crveni Krst Kotor Varos.

Fotografija Crveni Krst Kotor Varos.