Upozorenje
  • JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 404

KRVAVA NOĆ U GORNJEM LIPLJU Muškarac ubijen u blizini manastira Liplje, osumnjičeni uhapšen

Detalji ubistva kod manastira Liplje

Tokom održavanja zbora kod manastira Liplje u Tesliću ubijen je Milan Ilinčić (38) iz tog grada, a zbog sumnje da ga je ubio, uhapšen je njegov sugrađanin Dejan Marković (23), potvrđeno je za portal SrpskaCafe u policiji.

Osumnjičenom Markoviću ovo nije prvi ovakav napad i početkom godine je uhapšen nakon što je nožem izbo svog prijatelja D. P. koji je, srećom, preživio.

U PU Doboj navode da se zločin dogodio u 00.50 časova u neposrednoj blizini manastira Liplje, gdje se održavao narodni zbor. Svemu je prethodila svađa i fizički sukob kod točilice za pivo, tokom koga je Marković nožem nasrnuo na Ilinčića i više puta ga izbo po grudima. Od povreda nesrećni Ilinčić je na mjestu ostao mrtav.

– Došlo je do fizičkog obračuna tokom kojeg je D. M. nanio više ubodnih rana I. M. koji je na mjestu ostao mrtav. Osumnjičeni D. M. odmah je lišen slobode – rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Uviđaj je izvršio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju i pokrenuta je istraga kako bi se utvrdile tačne okolnosti zločina, nakon čega će biti donesena pravna kvalifikacija krivičnog djela.

Inače, Marković je početkom januara ove godine nožem izbo svog prijatelja D. P. s kojim je cijelo veče pio u kafani. Njega je ubo u stomak, grudni koš i podlakticu, a D. P. je preživio zahvaljujući upravo Markoviću koji je tada sam pozvao policiju.

Naime, D. P. nakon ranjavanja nije želi da ode u bolnicu, a ta nepromišljenost ga je zamalo koštala života. Poslije Markovićevog poziva policija je pronašla D. P. i prevezla ga u Hitnu pomoć.

Ispostavilo se da je imao unutrašnje krvarenje usljed kojeg bi podlegao da mu nije ukazana ljekarska pomoć. Prema nezvaničnim informacijama Marković je zbog tog zločina osuđen na uslovnu kaznu.

Izvor:(SrpskaCafe)

Dejan Marković (23)

 

 

Milan Ilinčić (38)