Kruševo Brdo : Izgradnja nadstrešnice na "Zborištu" (FOTO)

Ovih dana privode se kraju radovi na izgradnji nadstrešnice na "Zborištu" u MZ Kruševo Brdo na Jankovića Brdu. Projekat je predložilo Zavičajno udruženje "Kruševo Brdo" a podržao ga je Savjet MZ Kruševo Brdo i opština Kotor Varoš. U Udruženju ne kriju zadovoljstvo započetim projektom a posebnu zahvalnost kažu duguju načelniku opštine Zdenku Sakanu, zamjeniku načelnika Mladenu Trivunoviću, narodnom poslaniku Nedeljku Glamočaku, odborniku SDS-a Miloradu Savanoviću, predsjedniku MZ Zoranu Trivunoviću, inžinjeru Slobodanu Geliću te firmama "Dekol" i "Petrović" i svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji projekta.

"Ove godine će naše udruženje imati svoju sopru u ovom objektu pa vas pozivamo da u što većem broju dođete za mladu nedjelju (20.05) na naše "Zborište" na svečani ručak u 14:00 časova. Očekujemo da će nas posjetiti kompletno rukovodstvo opštine Kotor Varoš sa načelnikom na čelu kao i predsjednik opštine Žabalj Čedomir Božić sa saradnicima" - izjavio je za naš portal Jerko Marić, predsjednik Zavičajnog udruženja "Kruševo Brdo".

Nakon molitve na "Zborištu" će se održati takmičenja u starim disciplinama - bacanju kamena sa ramena, skoku u dalj i navlačenju konopca a sve goste će zabavljati Izvorna grupa "Žubor Vrbanje", "Glas zavičaja", "Braća Stojanović", "Braća Trivunović" uz pratnju Miloša Panića na violini i Ljuboje Stankovića na šargiji. Ove godine po prvi put će se održati parastos strijeljanim borcima u Drugom svjetskom ratu na jami rudnika Maslovare 19.05.2018. sa početkom u 9:00 časova a biće osveštana i spomen ploča na "Zborištu" podignuta palim borcima prvog i drugog svjetskog rata.