Upozorenje
  • JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 402

Promovisana knjiga „Novi koncept Republike Srpske“ autora Milka Grmuše

Večeras je u kotorvaroškoj kino sali održana promocija knjige „Novi koncept Republike Srpske“, autora Milka Grmuše.

O knjizi su govoriti dr Jelena Trivić (Ekonomski fakultet Banjaluka), dr Saša Čekrlija (Nezavisni univerzitet Banjaluka) i Nikola Kužet diplomirani ekonomista.

Prema riječima autora „Novi koncept Republike Srpske“ je publikacija koja predstavlja zaokružen okvir njegovih kolumni objavljenih u proteklih nekoliko godina na Frontalu, uz nekoliko tekstova koji ranije nigdje nisu bili publikovani.

„Riječ je o tekstovima koji nisu postali dio ove publikacije prosto na način da budu preuzeti sa Frontala, već postoji jedna nit među njima koja se ogleda u činjenici da je tema svih ovih tekstova moj lični pogled na budućnost Republike Srpske, a koja jeste centralni okvir svih mojih političkih promišljanja. Ti tekstovi se vežu jedni za druge, a sama publikacija predstavlja zaokruženi koncept mog političkog viđenja Republike Srpske. Njena osnovna ideja i cilj jeste da motiviše što više građana da takođe daju svoja viđenja Republike za narednih deset i trideset godina, jer se Srpska tiče svih nas i proizilazi iz suverene volje svakog od nas“, kaže Grmuša.