50. dan protesta “Slučaj David”

Danas se navršilo 50 dana od prvog okupljanja na Trgu Krajine na kojem građani traže pravdu u slučaju David Dragičević.

Aktivistica grupe je pozvala mladića koji joj se obratio na koncertu da izađe i kaže šta zna:

,,Momak 17, 18 godina, crnih očiju, ćelav, za glavu viši od mene neka izađe i kaže ono što mi je rekao na Kastelu. A rekao mi je da mu je žao što je bio tu te noći. Pozivam te, izađi i reci šta znaš!”

Od 26. marta građani se neprekidno okupljaju, a i danas i pored kiše i loših vremenskih uslova građani su se okupili da podrže Davora, porodicu i grupu Pravda za Davida.

Davor je poručio da se neće oglašavati u medijima narednih 7 dana iz njemu poznatih razloga.

,,Nikome ko podržava ovaj skup ili nekome iz grupe Pravda za Davida ne smije faliti dlaka sa glave. Odbor za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske ima sve potrebne podatke i nadamo se da će doprinjeti borbi za pravdu” – poručio je danas Davor.

Na Trgu su se mogli vidjeti i plakati podrške i parole na kojima se traži istina i pravda za Davida i Dženana, te plakati u kojima se kritikuju organizacije, novinari i svi koji grupu nazivaju rušiocima institucija, izdajnicima ili soroševcima.

Na Trgu se grupi pridružila i Sara Rajak, djevojka koja je zajedno sa Davidom snimila pjesmu ,,Klinac iz geta” i uživo otpjevala svoj dio pjesme na veliko zadovoljstvo Davora, grupe i svih prisutnih.

,,Pratili ste i mene. Mislili ste za Davida da je dijete konobara, otac će ga oplakati 3 dana i opet na posao. Ali moj sin nije samoubica! Vi ste ga ubili 26. marta”, rekao je Davor.

 

I danas, kao svih prethodnih dana čitana su pisma podrške građana koji su slali svoje poruke i tekstove u fejsbuk grupu. Danas se u tim porukama mogla čuti podrška Davoru i grupi, a posebno su kritikovani Rajko Vasić, ministar Lukač i svi oni koje je Davor označio kao saučesništvu u ubistvu.

Takođe, Davor je rekao da su sve televizije i javne kuće bile na Trgu i izvještavale o događajima, a jedina televizija koja je bila je naša, RTRS uz pitanje ,,ko vodi uređivačku politiku RTRS-a?” na šta su iz publike dovikivali da su to pripadnici vladajućih garnitura.

Na kraju skupa građani su glasno, stisnutih pesnica uzvikivali ,,Pravda!” i poželjeli srećan put svima koji sutra idu u Sarajevo na skup podrške Dženanu.

 

/ Banjaluka.com/ Autor: Aleksandar Stojanović