VELIKI USPJEH NAŠE MLADE ATLETIČARKE BRANKE JOTANOVIĆ: NA DVA PRVENSTVA OSVOJILA TRI SREBRA!

 

VELIKI USPJEH NAŠE MLADE KUGLAŠICE BRANKE JOTANOVIĆ, OSVOJENE DVIJE SREBRENE MEDALJE U BACANJU KUGLE I DISKA NA ATLETSKOM PRVENSTVU NA SOKOCU (Pojedinačno prvenstvo Bosne i Hercegovine za mlađe juniore i juniorke).

 

Na pojedinačnom prvenstvu BiH za mlađe junore i juniorke na Sokocu učestvovalo je oko 200 atletičara, koji su se takmičili u 18 disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Veliki uspjeh je postigla atletičarka Atletskog kluba "Borac" Banja Luka Branka Jotanović koja je osvojila 2 srebrene medalje (2. MJESTO) u disciplini bacanje kugle i diska.

 

Atletski klub "Banjaluka" iza Banjaluke sa 13 osvojenih medalja bio je najbolji u ukupnom plasmanu na pojedinačnom prvenstvu BiH za mlađe juniore i juniorke održanom na Sokocu.

Drugo mjesto u ukupnom plasmanu osvojio je AK "Sarajevo" iz Sarajeva sa devet osvojenih medalja, a treće Srpski atletski klub "Rogatica" iz Rogatice sa osam medalja.

 

 

NAŠA KUGLAŠICA BRANKA JOTANOVIĆ OSVOJILA II MJESTO NA MALIM OLIMPIJSKIM IGRAMA U SOKOCU

Atletski klub "Glasinac "Sokolac je, u subotu, 12.05. 2018., bio domaćin Republičkog takmičenja u atletici.Učenici su se takmičili u trkama na 100 metara, 800 metara, 1.000 metara, u skoku u dalj i bacanju kugle.

U ženskoj konkurenciji među srednjoškolcima najbolja u bacanju kugle (4kg) je Sara Stanivuković iz Kozarske Dubice, a druga je naša BRANKA JOTANOVIĆ učenica iz Maslovara koja je predstavljala svoju Tehničku školu Banja Luka.

U finalu Malih olimpijskih igara /MOI/ u atletici za učenike osnovnih i srednjih škola iz šest regija Republike Srpske (hercegovačke, banjalučke, dobojske, semberske, prijedorske i sarajevsko-romanijske regije) učestovala su 192 takmičara koja su postigla zapažene rezultate .