Jankovića Brdo : Nadstrešnica i zvonik na čuvenom zborištu

Zavičajno udruženje "Kruševo Brdo" pokrenulo je akciju izgradnje nadstrešnice i zvonika na Jankovića Brdu, čuvenom zborištu na kojem se za "masla" okupi veliki broj stanovnika povezanih sa Kruševom Brdom ali i brojni gosti. Ovom udruženju i jeste cilj očuvanje i njegovanje narodnih običaja Kruševa Brda i Republike Srpske za šta su nedavno dobili pismenu zahvalnicu povodom 24. aprila Dana opštine Kotor Varoš.

Veliku podršku aktivnostima koje provodi ovo Udruženje daju donatori iz svih krajeva svijeta a ovog puta djeca Luke i Janje Marić iz Bobovica pridarili su crkveno zvono teško 150 kg koje će biti postavljeno nakon što se napravi zvonik.

"Svi koji žele na bilo koji način da pomognu u pravljenju zvonika mogu da se jave u Udruženje. Zahvaljujem se donatorima, neka im Bog da svu sreću a nadam se da će se ostvariti naš san da, pored crkve u Kruševu Brdu, zvono zazvoni na čuvenom zborištu na Jankovića Brdu" -  izjavio je za naš portal Jerko Marić predsjednik Zavičajnog udruženja "Kruševo Brdo".