NAŠ MLADI ŠAHISTA STANKOVIĆ POVLAČI PRAVE POTEZE!

Sjajni mladi šahista iz Kotor Varoša Dragan Stanković učestvovao je najjačem turniru u BiH i jednom od top turnira u Evropi “Bosna open” u Sarajevu i ostvario odličan rezultat u najjačoj konkurenciji sa kojom je odmjerio snage u dosadašnjoj karijeri.

 

Stanković je među prekaljenim asovima zauzeo 82. mjesto u konkurenciji 135 igrača iz 18 država – BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Bugarske, SAD, Hrvatske, Rumunije, Jordana, Turske, Austrije, Azerbejdžana, Brazila, Indije, Irske, Holandije, Velsa i Rusije.

 

Stanković je odigrao devet partija i ostvario odlične tri pobjede, dva remija i četiri poraza, a četiri poena su bila dovoljna za 82. mjesto – dvije stepenice bolje u odnosu na rejting prije turnira koji mu je dao status 84. nosioca.

 

O snazi turnira, osim broja učesnika i zemalja iz kojih su stigli, govori i činjenica da je nagradni fond iznosio 30.000 KM i da su među takmičarima bila 44 sa titulom velemajstora, internacionalnog majstora i FIDE majstora. Samo 24 igrača, među kojima je i Stanković, bila su mlađa od 18 godina.

 

– Veoma sam zadovoljan nastupom imajući u vidu snagu turnira i rejting igrača koji su učestvovali. Ostaje žal što sam u zadnjem kolu izgubio dobijenu partiju, ali to je plod neiskustva. Nastupom u Sarajevu i odmjeravanjem snaga sa najboljim igračima sam stekao ogromno iskustvo, koje će mi pomoći u nastavku karijere – rekao je Stanković.

 

Titulu u Sarajevu osvojio je Emre DžaZa Stankovića nema predaha i u kratkom periodu očekuje ga Prvenstvo BiH u pojedinačnoj konkurenciji na koji sutra putuje u Neum (19. kadetsko i juniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine igrat će se od 13.05. do 16.05.2018. godine u hotelu „Zenit“ u Neumu), a zatim i takmičenje u Drugoj ligi RS za seniore u ekipnoj konkurenciji koji će se održati u našem gradu od 17. do 20. maja u hotelu “Sv. Petar”.n iz Turske, drugi je bio Aleksandr Predke iz Rusije, a treći Zdenko Kožul iz Hrvatske.