"Vitaminka" obradovala mališane iz JU Dječiji vrtić "Larisa Šugić" Kotor Varoš

U okviru promocije svog novog proizvoda "Džem šumsko voće" i u cilju razvijanja svijesti o domaćoj proizvodnji i kvalitetnim proizvodima danas su JU Dječiji vrtić "Larisa Šugić" posjetili predstavnici "Vitaminke" koji su ovaj proizvod darivali djeci koja borave u ovoj ustanovi.

Ovaj proizvod pakovan je u staklenu ambalažu - teglicu, pasterizovan je i ne sadrži konzervanse. Spada u visoko kvalitetnu grupu namirnica, i njegov sastav čini voće : malina, borovnica, crna ribizla i ogrozd.

"Prema srednjeročnim planovima, lansirali bi ponovo mali brik 200 ml. Drugarima iz vrtića predložili smo da u toku svojih redovnih aktivnosti, nacrtaju prijedlog dizajna i prijedlog naziva novog brika (npr Vitaminko). Ovo nije obavezno, nego je naša želja da imamo podatke kako nas "vidi" naša najmlađa populacija" - poručili su iz Vitaminke.

Vitaminka a.d. je uspješna firma iz Banja Luke koja ima bogato iskustvo u preradi voća i povrća i daje garanciju vrhunske kvalitete svojih proizvoda. Generalni direktor ove firme je kotorvarošanin Žarko Mikić.

"U ime djece, roditelja i zaposlenih u vrtiću zahvaljujem se na poklonima. Nadam se da ćemo nastaviti saradnju a Vitaminci želim puno uspjeha u plasmanu novog proizvoda" - izjavio je Mladen Tepić v.d. direktora JU Dječiji vrtić "Larisa Šugić" Kotor Varoš.