Una Petrović najuspješnija igračica turnira u odbojci na pijesku

Turnirom u odbojci na pijesku završeno je ”Kotorvaroško sportsko ljeto”, u okviru kojeg su još održani opštinski turniri u malom fudbalu i uličnom basketu. Na turniru u odbojci na gradskom kupalištu Bjeline u protekla tri dana u dvije kategorije učestvovalo je 16 ekipa. U konkurenciji seniorki najviše uspjeha su imale Jovana Stakić i sestre Petrović, koje su osvojile prvo mjesto ispred ekipe Salon cvijeća “Tepić”.

Za najuspješniju igračicu turnira proglašena je Una Petrović. “Drago mi je što je nakon godinu dana pauze ponovo `zaživio` ovaj turnir, jer odbojka je vrlo popularna u Kotor Varošu”, istakla je Una Petrović.

Kod seniora je nakon velike borbe u finalu Butik “MD” savladao ekipu “Crvenko” rezultatom 2:1, a titula najboljeg igrača je pripala članu pobjedničke ekipe Miši Marjanoviću. Uz Marjanovića pobjednički kvartet su činili Dragan Zeljković, Slaven Arežina i Dalibor Todorović. “Posebno bih istakao sjajnu organizaciju turnira, jer malo koja opština u Republici Srpskoj može se pohvaliti turnirom u odbojci na pijesku sa ovoliko kvalitetnih ekipa”, rekao je Marjanović.

Turniru je prisustvovao i predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Milutin Popović, koji je prepoznao trud organizatora i poklonio tri lopte i odbojkašku mrežu, te naglasio da će Savez i u narednom periodu pratiti i podržavati odbojkaške aktivnosti u Kotor Varošu. “Drago mi je da sam vidio veliki broj omladine koja voli ovaj sport, želi da se takmiči i tako afirmiše ovu sredinu i odbojkaški sport. Zbog toga smo odlučili da podržimo ovu manifestaciju rekvizitima koji će im biti, nadam se, od koristi u organizaciji narednih turnira”, dodao je Popović. Posebna priznanja za podršku u organizaciji turnira su dobili Zdravko Vučanović i Vladan Maksimović, a za fer plej ekipa “Bodnjika”