Upozorenje
  • JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 400

SRD "Golubić" Šiprage: Počela ribolovna sezona

Ribari SRD „Golubić“ Šiprage juče su sa svojim gostima iz Šipova, na riječici Demićki lovili ribolovnom tehnikom „Flaj fišing“ i na taj način zvanično otvorili novu ribolovnu sezonu. Ovo društvo je ove godine od nadležnog ministarstva dobilo i privremenu dozvolu za gazdovanje ribolovnom zonom u gornjem toku rijeke Vrbanje.

„Hvala ljudima iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS na razumijevanju. Prošla je već godina od naše registracije i mi smo pokušali da dovedemo ribare na ove prelijepe terene divlje prirode, a ribari to traže, tišinu, mir, divljinu. Ovo je takva priroda, da će ribari tokom ljeta kada budu dolazili ovdje moći sresti čak i medvjeda na vodi. Željeli smo da malo promijenimo situaciju i način gledanja ovog stanovništva prema ribi i ekologiji uopšte. Akcenat ovog društva i jeste na čišćenju, čuvanju i poribljavanju rijeke Vrbanje i njenih pritoka. Ove godine smo uspjeli dobiti to rješenje i danas smo svi zajedno u velikom broju prisustvovali i otvaranju ribolovne sezone“, rekao je Petko Krčić, predsjednik SRD „Golubić“ Šiprage.

Jučerašnje druženje iskorišteno je da se ovo društvo zahvali ljudima koji su ga podržavali, a ujedno je održana i Skupština društva na kojoj je doneseno niz važnih odluka koje se tiču očuvanja rijeke Vrbanje i načina ribarenja na njoj. Doći će do promjena režima i načina ribarenja na određenim reonima rijeke Vrbanje.

U toku 2107. godine u planu je kao jedna od novina, organizovanje takmičenja u Šipragama, u flaj fišingu u vidu međunarodnog memorijalnog turnira „Omer Šipraga“, dok će se u Grabovici održati takođe memorijalni turnir „Marko Mikić“ na rijeci Vrbanji, jer i na tom potezu je veliko bogatstvo ribom, pogotovo pasrtmkom.